Emma cares, work safe

EMMA is een uitzonderlijk bedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Zij streven ernaar om boven de norm te produceren, omdat EMMA alleen het beste wil maken. EMMA is pas gerust als zij zeker weten dat mensen met EMMA's werkschoenen en producten veilig en zorgeloos kunnen werken. Dat geldt natuurlijk ook voor de mensen die bij EMMA werken. EMMA heeft immers een bijzonder personeelsbeleid. Emma werkt van oudsher met mensen die een zwakke positie op de arbeidsmarkt hebben en stellen iedereen in staat om het beste van zichzelf te geven. Als werkgever staat Emma midden in de samenleving en voelen zij zich verantwoordelijk om deze bijzondere werkgelegenheid duurzaam te behouden.

Vandaag biedt EMMA in Nederland werkgelegenheid aan meer dan 150 medewerkers. Wereldwijd werken zeker 1000 mensen aan het EMMA product. Voor EMMA is het een vanzelfsprekendheid dat zij deze zorgplicht doortrekken in de gehele productieketen. De werk omstandigheden bij de leveranciers, de herkomst van grondstoffen: wij streven naar eerlijke en verantwoordelijke productie waarbij mensen eerlijk worden behandeld en beloond. Kinderarbeid is onaanvaardbaar, een veilige werkplek van het allergrootste belang.

Verantwoord ondernemen betekent voor EMMA dat zij bewust omgaan met onze omgeving. Ten aanzien van het milieu passen we onze eigen Nederlandse normen over de hele wereld toe waarbij EMMA ook regelmatig geïnspecteerd wordt om verantwoorde afvalverwerking en afvalverwijdering te waarborgen. Bijzondere aandacht is er voor de circulaire gedachte bij de ontwikkeling en productie van nieuwe EMMA producten gericht op hergebruik van materialen. Zo reikt EMMA's betrokkenheid ver buiten de grenzen van de EU. EMMA's inkoopafdeling neemt haar verantwoordelijkheid voor het milieu door te werken met leveranciers die de ISO 14001-­norm behaald hebben.

Winst is de levensader van elke onderneming; essentieel voor de groei en ontwikkeling van ons merk. Het streven naar winst mag echter nooit ten koste gaan van EMMA's aandacht voor mensen of omgeving. Juist een duurzame opbrengst waarborgt de toekomst van EMMA's onderneming en haar mensen en stelt EMMA in staat op verantwoorde wijze te investeren in nieuwe modellen, nieuwe werkwijzen, nieuwe materialen, nieuwe markten en zoveel mogelijk werkgelegenheid.

EMMA neemt zakelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Ben jij benieuwd naar de Sustainability rapporten van EMMA Klik dan hier.

Emma Footwear gebruikt cookies om het bezoek en winkelen makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Copyright 2023 Emma Footwear - Algemene Voorwaarden - Privacy Statement