Tested to extremes

Ledertest

Ver voordat jij je Emma schoenen voor het eerst aan doet, heeft Emma alle onderdelen al uitvoerig getest en opnieuw getest. En nog eens getest! Het bovenmateriaal, de zolen, de veter ogen en zelfs de veters worden aan zeer grondige tests onderworpen om er zeker van te zijn dat ze sterk en duurzaam genoeg zijn.

Maar zelfs voordat de materialen bij Emma aankomen, hebben deze al een serie tests doorstaan die de fabrikant zelf uitvoert. Sympatex® wordt regelmatig op de proef gesteld tijdens expedities in de meest onherbergzame gebieden ter wereld, en zelfs bij Cordura® hebben ze een heel bijzonder testteam - het Amerikaanse leger. Al het leer dat vanuit de fabriek bij Emma aankomt, wordt vóór gebruik nauwlettend geïnspecteerd door Emma's experts. Er wordt gekeken of de huiden beschadigingen, minuscule scheurtjes of dunne plekken hebben. Zelfs de kleinste imperfecties betekenen dat de huid niet gebruikt zal worden. Als de huid is goedgekeurd, wordt de porositeit van de huid getest, om te kijken hoe snel vloeistoffen door de huid heen gaan. Hoe langer dit duurt, hoe waterdichter en hoe beter de huid is. Emma probeert de huid daarna kapot te scheuren. Ja, echt! Hoe moeilijker het blijkt om de huid te scheuren, hoe beter de kwaliteit is en hoe groter de kans dat Emma hem daadwerkelijk zal gebruiken. Emma selecteert alleen het sterkste en soepelste leer voor haar schoenen.

De zolen test Emma op herhaaldelijk buigen. Machinaal worden de zolen verder gebogen dan in real-life het geval zal zijn. Ook de penetratieweerstand van scherpe voorwerpen door de zool wordt met regelmaat getest, zo ook de beschermneuzen waarop een impact van 200 Joule wordt losgelaten om er zeker van te zijn dat ze voldoende bescherming bieden.

Tot slot worden de schoenen onafhankelijk getest en gecertificeerd door geaccrediteerde testinstituten als het Duits/Nederlandse TÜV en het Britse Satra om ons te verzekeren dat ze voldoen aan de Europese richtlijnen voor Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM). Dat is slechts een formaliteit, want Emma's tests gaan veel verder.

Emma Footwear gebruikt cookies om het bezoek en winkelen makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Copyright 2023 Emma Footwear - Algemene Voorwaarden - Privacy Statement